Херсонські бізнесмени отримали по три роки тюрми за незаконні перевезення людей через окупований Крим

Херсонські бізнесмени отримали по три роки тюрми за незаконні перевезення людей через окупований Крим

Пасажирам обіцяли автобусне перевезення з материкової України до окупованого Криму та далі до РФ, зокрема Краснодара

До трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік засудили п'ятьох організаторів незаконного бізнесу з перевезення громадян до Росії через анексований Крим.

Про це повідомили у прес-службі Херсонської ОДА.

Зловмисники організували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України до Російської Федерації та у зворотному напрямку транзитом через анексований півострів. Для перевезення пасажирів до РФ в окупованій Керчі перевізники використовували закритий українською владою пункт пропуску «Крим» та поромну переправу через Керченську протоку.

Пасажирам обіцяли автобусне перевезення з материкової України до окупованого Криму та далі до РФ, зокрема Краснодара. Людей висаджували неподалік КПВВ на материковій частині України, після чого вони пішки перетинали адмінкордон, а на окупованому півострові сідали в інший автобус і прямували далі.

Провину організаторів незаконного бізнесу було доведено, Херсонський міський суд визнав їх винними у скоєні злочинів, відповідальність за які передбачена ч. 2 ст. 332 та ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України. Порушникам призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком один рік. Рішення суду набуло чинності в травні.

Групу осіб, що налагодили сполучення між Росією та Україною через закриті українською владою пункти пропуску, викрили у грудні 2016 року. Заходи з викриття нелегальних перевізників одночасно відбувалися у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: