Холодницький каже, що Насіров збирався тікати за кордон, Ситник заперечує

Холодницький каже, що Насіров збирався тікати за кордон, Ситник заперечує
Холодницький і Ситник

У НАБУ не знали, що глава ДФС збирався втекти?

Національне антикорупційне бюро не має даних про те, що глава Державної фіскальної служби Роман Насіров збирався їхати за кордон. Про це глава НАБУ Артем Ситник заявив сьогодні під час брифінгу.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи міг знати Насіров про початок слідства проти нього, оскільки нібито збирався їхати за кордон, Ситник наголосив, що таких даних у бюро не було.

«Звідки у вас така інформація? Ми не володіємо інформацією, що він збирався тікати за кордон», – зазначив Ситник.

Водночас, як повідомлялося, сьогодні зранку прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури поінформувала, що Насіров, імовірно, мав намір виїхати за кордон. «Оперативним шляхом нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурором вчора було прийнято рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій. Щойно розпочалися слідчі дії вчора вдень, голова Державної фіскальної служби миттєво опинився на лікуванні у «Феофанії», – прокоментував керівник САП Назар Холодницький.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу щодо очільника ДФС Романа Насірова у вигляді утримання під вартою, а також про його усунення з посади.

Співробітники НАБУ і САП вручили підозру голові Державної фіскальної служби Роману Насірову у скоєнні кримінального правопорушення. Після цього останньому стало зле. Лікарі діагностували у глави ДФС інфаркт міокарда.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями глави ДФС Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Адвокати Насірова вважають, що його затримання і повідомлення про підозру відбулися незаконно. Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що Насіров збирався виїхати за кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: