Холодницький обіцяє підготувати нове подання на Дейдея

Холодницький обіцяє підготувати нове подання на Дейдея
Глава САП Назар Холодницький

За словами керівника САП, нинішнє засідання профільного комітету ВР, на якому подання щодо Дейдея депутати завернули, «подекуди нагадувало цирк»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготує та скерує до парламенту нове подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Про це повідомляє керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, нинішнє засідання профільного комітету ВР, на якому подання щодо Дейдея депутати завернули, «подекуди нагадувало цирк».

Керівник САП акцентував увагу на трьох моментах.

«Перший. Згідно українського законодавства всі особи є рівними перед законом. Чому народні депутати не надали можливості органам досудового слідства провести належні слідчі дії як це було б із «простими» громадянами і встановити чи є підстави для складання обвинувального акту, чи ні?», – апелює Холодницький.

По-друге, на його думку, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради не повинен підміняти собою весь парламент (і взагалі суд) та «фактично узурпувати прийняття рішення щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів та встановлення наявності чи відсутності вини депутата».

«Третій. САП обов'язково підготує та скерує нове подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності вищевказаного народного депутата голові Верховної Ради», – наголошує Холодницький.

«Ми й надалі відстоюватимемо нашу позицію на засіданнях вказаного комітету й щодо інших народних депутатів цього тижня», – резюмував керівник САП.

Нагадаємо, сьогодні Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея.

Луценко заявив, що знову звернеться до Ради з проханням зняти недоторканність з Дейдея.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: