Холодницький пообіцяв повернути 150 мільйонів, які розкрали у Міноборони

Холодницький пообіцяв повернути 150 мільйонів, які розкрали у Міноборони
Назар Холодницький

Державні кошти були розкрадені під час закупівлі чиновниками пального

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

«Ми вживаємо заходи для відшкодування збитків. Робимо все, щоб ці кошти були повернені до державного бюджету», - зазначив Холодницький.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України.Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Павловський був призначений на посаду заступника міністра оборони у квітні 2015 року.

22 січня 2015 року за вірність українській присязі  під час російсько-української війни, його було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів МОУ організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016 року Комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 року між МОУ та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

Відповідно до даних досудового розслідування, упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: