Холодницький: слідство у справі Дейдея та Лозового заходить у глухий кут

Холодницький: слідство у справі Дейдея та Лозового заходить у глухий кут
Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницкий

Керівник САП запевняє, що слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності нардепів

Щодо тих депутатів, яких сьогодні в будівлі Верховної Ради не позбавили недоторканності, правоохоронці не можуть проводити слідчі дії.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницкий в ефірі «112 Україна».

Варто зазначити, що сьогодні парламент не підтримав зняття депутатської недоторканності з нардепів Євгенія Дейдея і Андрія Лозового.

«Слідство вже було проведено в тих рамках, які визначають депутатську недоторканність. Всі інші слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності. Якщо цього немає, слідство зараз фактично входить в глухий кут, тому що парламент замість суду вирішив, що та чи інша особа невинна», - сказав він.

Також Холодницький зазначив, що стосовно депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олеся Довгого прокуратура почне судове слідство найближчим часом.

«Я своїх прокурорів орієнтую на якнайшвидше проведення судового слідства, я поставив вимогу у встановлений законом 2-місячний термін це виробництво завершити. Загалом, доказова база вже майже зібрана і ті слідчі дії, які залишилося провести, думаю, більше того часу вони зайняти не повинні», - зазначив керівник САП.

Як відомо, генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє, що у вересні повторно внесе всі подання на нардепів, які у вівторок не підтримала Рада.

Як повідомляв «Главком», сьогодні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Ввечері Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів

Минулого тижня регламентний комітет ВР розглянув відповідні подання щодо Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блок Петра Порошенка»). Відповідно до рішення регламентного комітету, усі подання будуть розглянуті під час засідання ВР.

На комітеті досі не розглянули лише подання на члена Опозиційного блоку Михайла Добкіна, в минулому - колишнього керівника Харківської області.

При цьому Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: