Хресну ходу московської церкви не пустили до Борисполя

Хресну ходу московської церкви не пустили до Борисполя

Організатори ходи вирішили піти в обхід Борисполя, безпосередньо на Київ

Активісти не пустили в місто Бориспіль Київської області учасників так званої хресної ходи, організованої УПЦ Московського патріархату, повідомили в прес-службі Національної поліції Київської області.

У поліції заявили, що учасники ходи пішли до Києва в обхід міської межі Борисполя. «Поки що вони пішли в обхід», - розповіли в прес-службі.

Інформації про затриманих немає. «Співробітники поліції стримували активістів, щоб не допустити будь-яких протистоянь. Поліція продовжує забезпечувати правопорядок», - розповіли в поліції агентству.

Раніше повідомлялося, що в'їзд до Борисполя перекрили близько 200 активістів. Серед активістів були, зокрема, представники ОУН, місцевої самооборони і жителі Борисполя.

Як повідомляв «Главком», активісти намагалися закидати віруючих яйцями і часником. Учасників хресної ходи охороняли понад 100 силовиків Національної гвардії і столичної поліції. Правоохоронці пропонують УПЦ МП погрузити людей до автобусів і таким чином відвезти їх до столиці.

Як повідомлялося, так звана хресна хода московської церкви в Україні почалася 3 липня на сході країни із Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох процесій зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області ця хода рухатиметься з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ і з Житомирської області через населені пункти Пруд - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка - Київ. Очікується, що по території Київської області хресна хода пройде з 22 до 26 липня, супроводжують його і забезпечують охорону громадського порядку 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

22 липня міська рада Борисполя заборонила хресну ходу через територію міста з метою уникнення провокацій, міжконфесійних конфліктів, масових заворушень, недопущення транспортного колапсу. Правоохоронцям доручено забезпечити громадський порядок і безпеку жителів міста.

В СБУ заявили, що хресна хода проходить мирно, без порушень і конфліктів, а учасникам запропонували обійти Бориспіль, щоб уникнути можливих правопорушень.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: