Художній керівник Театру на Подолі прокоментував нову скандальну будівлю

Художній керівник Театру на Подолі прокоментував нову скандальну будівлю
Художній керівник театру Віталій Малахов

Малахов задоволений, що в новій будівлі буде більше глядацьких місць та більша сцена

За початковим проектом реставрації, Театр на Подолі мав бути вищим на два метри. Про це повідомив художній керівник театру Віталій Малахов.

«Старий проект був вищим майже на 2 м. І коли зараз кажуть, що він закриває частину гори... Так він став нижчим, ніж планувався», – сказав Малахов.

Він додав, що висота театру розрахована на те, щоб у ньому змогли працювати європейські театральні трупи. Малахов зазначив, що раніше планувалася реставрація театру за проектом 2006 року, однак у 2015 році знайшовся меценат, і реставрація почалася за новим проектом. За його словами, чорного кольору на фасади будівлі «було стільки ж як зараз, але він був закритий якоюсь ліпниною».

«Нами з меценатом була дана вказівка архітектору, що театр мав поєднуватися і виділятися з архітектурою вулиці», – розповів Малахов, додавши, що більшість побажань архітектор Олег Дроздов виконав.

Художній керівник театру зазначив, що в новій будівлі буде більше глядацьких місць і більша сцена.

Він також розповів, що компанія «Рошен», яка є меценатом реконструкції, не претендуватиме на розміщення магазину в будівлі театру.

«У договорі чітко прописано, що після завершення будівництва «Рошен» не претендує на жодний квадратний метр», – сказав Віталій Малахов.

Він наголосив, що Театр на Подолі буде передано на баланс міста, а в самій будівлі не буде магазинів «Рошен».

«Тут буде невеликий магазин з книгами, невеликий буфет, реклама, продаватимуться квитки, стоятимуть столи для того, щоб можна було випити кави», – уточнив Малахов.

Як відомо, сьогодні на Подолі в Києві відкрили фасад нової будівлі театру, реконструкція якого викликала великий резонанс.

Нагадаємо, головний архітектор Києва заявив, що проект Театру на Подолі відкоригують.

Як повідомлялося, користувачі соцмереж бурхливо відреагували на новий фасад Київського драматичного театру на Подолі.

Меценатом відбудови Київського драматичного театру на Подолі виявилась корпорація Roshen. На реконструкцію драмтеатру виділили 165 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: