Хуг наполягає на необхідності розведення сил у Станиці

Хуг наполягає на необхідності розведення сил у Станиці
Александр Хуг відвідав КПВВ «Станиця Луганська»

Представник ОБСЄ обіцяє максимальне сприяння

Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Анатолій Петренко та голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Хуг зробив окремий наголос на необхідності реалізації Рамкового рішення щодо розведення сил та засобів на ділянці №1 «Станиця Луганська», що має сприяти підвищенню рівня безпеки на КПВВ, та висловив готовність надати максимальне сприяння в цьому процесі», - йдеться в повідомленні.

Представник СЦКК Петренко висловив глибоке занепокоєння продовженням порушення режиму припинення вогню бойовиками на Донбасі.

«Відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів, для початку процесу розведення режим тиші на ділянці має бути витримано сім діб. Однак впродовж минулого тижня українською стороною СЦКК було зафіксовано чотири випадки порушення режиму припинення вогню: 10, 13, 14 та 15 грудня, про що невідкладно інформувалась СММ ОБСЄ. При цьому бойовиками НЗФ застосовувались гранатомети, великокаліберні снайперські гвинтівки та стрілецька зброя. Всього за ці дні зафіксовано 97 розривів боєприпасів СПГ, АГС, РПГ, ГП-25. Під час одного з обстрілів району КПВВ було поранено українського прикордонника», - зазначили в прес-центрі АТО.

Під час роботи керівника української сторони СЦКК на КПВВ «Станиця Луганська», прикордонники продемонстрували рештки хвостовика від гранати ручного гранатомету, яким незаконні збройні формування напередодні обстріляли КПВВ. Саме такі провокативні дії унеможливлюють стабілізацію безпекової обстановки у цьому населеному пункті, пояснили вони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: