Ілону Маску 50. Мати керівника Tesla та SpaceX опублікувала рідкісне фото

Ілону Маску 50. Мати керівника Tesla та SpaceX опублікувала рідкісне фото
Мей Маск привітала старшого сина з днем народження
Фото: marieclaire

Мей Маск наголосила, що старший син приніс їй «багато любові»

Керівник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск 28 червня відзначає своє 50-річчя.

З цієї нагоди його мати – 73-річна канадсько-південноафриканська модель Мей Маск – опублікувала зворушливе фото, на якому вона тримає на руках новонародженого сина. Знімок з'явився в її Instagram.

«З днем народження, Ілон! Дякую за цей чудовий день 50 років тому. Ти приніс мені величезну радість. Багато любові!» – йдеться у підписі до фото.

Мей Маск привітала старшого сина з днем народження / фото instagram.com/mayemuskМей Маск привітала старшого сина з днем народження / фото instagram.com/mayemusk

Ілон Маск з'явився на світ у Преторії – столиці ПАР. Його батьком був південноафриканський підприємець Еррол Маск, а матір'ю – канадська модель Мей Маск, в дівоцтві Хальдман. Пізніше в сім'ї народилися ще дочка Тоска і син Кімбал.

З дитинства Ілон ріс замкнутим і віддавав перевагу книгам перед іграми з однолітками. Найбільше йому подобалися наукова література і фентезі. Як згадував Еролл, у 4 роки син поцікавився у батьків, де починається і закінчується світ.

Мей Маск з первістком Ілоном (70-ті роки)Мей Маск з первістком Ілоном (70-ті роки)

У Ілона є молодший брат Кімбал та молодша сестра Тоска.

Ілон, Тоска та Кімбал будинку в ПАРІлон, Тоска та Кімбал будинку в ПАР

Коли Ілону виповнилося 10 років, на день народження батько подарував йому 8-бітний персональний комп'ютер Commodore VIC-20. Уже через два роки хлопчик продав за $ 500 свою першу гру Blastar, а отримані гроші він вклав у фармацевтичну компанію, за якою стежив через ЗМІ. Коли хлопець закінчив школу, на його рахунку вже була солідна сума.


Ілон з братом / фото instagram.com/mayemuskІлон з братом / фото instagram.com/mayemusk

Після школи Ілон разом з братом Кімбалом полетіли в Канаду, куди після розлучення з чоловіком-тираном повернулася Мей. Там він вступив до Королівського університету в Кінгстоні (округ Онтаріо). Потім був Пенсільванський університет і диплом бакалавра факультетів економіки і фізики.

На цьому Маск не зупинився і відправився в Стенфордський університет, де надовго не затримався, оскільки захопився власною справою. Разом з братом Кімбалом вони зайнялися розробками програмного забезпечення для новинних агентств, серед яких був такий гігант як The New York Times. Мей не залишилася осторонь і допомогла синам, вклавши в стартап $ 10 тисяч. Крім того, вона кожні 2 місяці влаштовувала перевірку і допомагала в складанні бізнес-планів.

У 1999 році брати продали Zip2 за $ 308 млн. З цих грошей Ілону дісталося тільки $ 22 млн, більшу частину яких він вклав в новий проект X.com. Його партнером у цій справі став розробник системи PayPal Пітер Тіль. Вони вирішили провести злиття компаній, але це стало помилкою Ілона. Під час одного з від'їздів його заочно звільнили з ради директорів. Правда, 11,7% акцій PayPal, які залишилися в нього, після продажу останньої аукціону еBay за півтора мільярда доларів принесли Маску $175 млн. З них $100 млн він вклав у SpaceX, а а $ 70 млн – в Tesla Motors.

Обидві компанії стали дуже успішними, а Маск сьогодні займає 3 місце в списку найбагатших людей планети і задає світовий порядок на біржових ринках.

Крім успіху в бізнесі і світового визнання як геній сучасної інженерії, Маск у свої 50 років є батьком шести синів. П'ятьох йому народила перша дружина Жюстін Вілсон, з якою Ілон познайомився під час навчання в Королівському університеті й одружився в 2000 році. Первісток пари, Невада Олександр, помер ще немовлям. Для молодих батьків це стало величезним ударом, але не зупинило в рішенні мати ще спадкоємців. За допомогою ЕКЗ Жюстін народила чоловікові близнюків Ксавьера і Гріффіна, а трохи пізніше – трійнят Саксона, Дамьєна і Кая. Після розлучення в 2008 році Маск не тільки не перестав дбати про синів, але навіть побудував для них школу Ad Astra в Південній Каліфорнії. Зараз у ній навчаються і діти тих, хто працює в компанії SpaceX.

З матір'ю своєї шостого сина, канадською співачкою Клер Буше, відомою як Граймс, він познайомився в Twitter після того, як вона дуже вдало прокоментувала його жарт. Уже в 2020 році на світ з'явився син пари, якого назвали дивним ім'ям X Æ A-12 ( Екс Еш Е Дванадцять (Ex Ash A Twelve)) Як його прочитати ніхто не знав, тому Граймс дала пояснення.

Граймс з синном від Ілона Маска на ім'я X Æ A-12Граймс з синном від Ілона Маска на ім'я X Æ A-12

За її словами, буква Х – це невідома змінна, Æ – ельфійське написання абревіатури AI (штучний інтелект або любов), а A-12 – американський висотний літак-розвідник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: