Імпорт російських книг до України контролюватиме спецрада

Імпорт російських книг до України контролюватиме спецрада

Уряд розробляє законопроект, в якому пропонується дозвільний принцип щодо всіх книжок, які вироблені в Росії і пропонуються до офіційного імпорту в Україну

Кабінет міністрів готує законопроект, згідно з яким імпорт російських книжок перевірятиме спеціальна громадська рада. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.
«Мова йде про урядовий законопроект, який, думаю, у ближчі два тижні буде розглянутий на уряді, і він уже усіма міністерствами погоджений. І потім буде внесений до Верховної Ради від уряду. У ньому пропонується дозвільний принцип щодо всіх книжок, які вироблені в Росії і пропонуються до офіційного імпорту в Україну», - зазначив він.
Також урядовець додав, що буде засновано спеціальний орган, який контролюватиме імпортовану літературу: «Буде створена спеціальна громадська рада, і законодавці в цьому візьмуть участь, і громадськість (із критиків, видавців, літераторів тощо, також спеціалістів більш вужчого профілю, які можуть аналізувати спеціальні тексти), яка буде видавати дозволи для всієї книжки, яка офіційно матиме намір бути імпортованою в Україну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: