Інтерпол вилучив тисячі доз підроблених ковід-вакцин

Інтерпол вилучив тисячі доз підроблених ковід-вакцин
Підроблені вакцини правоохоронці вилучили у Африці та Китаї
Фото: Інтерпол

«Це тільки верхівка айсберга, коли йдеться про злочини, пов'язані з вакциною від Covid-19», – сказав генеральний секретар Інтерполу

У Південно-Африканській республіці і Китаї правоохоронці викрили глобальну мережу з розповсюдження підроблених вакцин від коронавірусу. Про це повідомили в Інтерполі.

У заяві говориться, що на складі у південноафриканському місті Джермістон виявили близько 400 ампул підробленої вакцини, що еквівалентно приблизно 2400 дозам.

«Офіцери також виявили велику кількість підроблених масок 3M і заарештували трьох громадян Китаю і громадянина Замбії», – йдеться в заяві.

У Китаї співробітники Інтерполу провели обшук на виробничих площах, в результаті чого були затримані близько 80 підозрюваних, а на місці події вилучено більше 3000 доз підроблених вакцин.

Арешти відбулися всього через кілька тижнів після того, як Інтерпол випустив попередження для країн-членів про активізацію організованої злочинності на тлі поширення вакцин від Covid-19.

«Це тільки верхівка айсберга, коли йдеться про злочини, пов'язані з вакциною від Covid-19», – сказав генеральний секретар Інтерполу Юрген Шток.

Також відзначимо, що в Європі почастішали випадки продажу фальшивих довідок про коронавірус.

Наприкінці 2020 року Європейське поліцейське агентство в світлі початку вакцинації проти коронавірусу в ЄС попередило про загрозу шахрайства з препаратами проти коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: