«Інтеру» призначено позапланову перевірку: телеканал порушив права 12-річної матері

«Інтеру» призначено позапланову перевірку: телеканал порушив права 12-річної матері

Валерія Лутковська і ГО «Детектор медіа» повідомляють про порушення у програмі «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер»

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 19 жовтня призначила телеканалу «Інтер» позапланову перевірку. Це відбулось після звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та заяви ГО «Детектор медіа» щодо порушення прав дитини в ефірі передачі «Стосується кожного».

Як повідомляє Національна рада, Лутковська просить вжити до телеканалу «Інтер» заходів, передбачених законами «Про телебачення і радіомовлення» і «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Також із заявою щодо випуску передачі «Стосується кожного» до регулятора звернулася ГО «Детектор медіа», яка перераховує норми законів, що, на її думку, були порушені.

Національна рада звернула увагу на те, що під час передачі «Стосується кожного» була поширена конфіденційна інформація про дитину та розкриті її персональні дані. Це є прямим порушенням журналістських стандартів та базових норм, прописаних у Конвенції ООН про права дитини і Європейській конвенції про права людини. У вітчизняному законодавстві цей аспект регулює ч.2 статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Національна рада наполягатиме на ухваленні нових, жорстких і конкретних законодавчих норм щодо захисту дітей. До Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики вже подані пропозиції із цього питання, і регуляторний орган проситиме членів Комітету їх врахувати у проекті закону про аудіовізуальні послуги.

Нагадаємо, що стосовно батька дитини, яку народила 12-річна героїня передачі «Стосується кожного», відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.155 КК України (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: