Інтрига навколо долі доньки Карімова триває: Гульнара не з'явилася на анонсованому виступі

Інтрига навколо долі доньки Карімова триває: Гульнара не з'явилася на анонсованому виступі
Гульнара Карімова

Поява Гульнари Карімової мала розвіяти чутки, що, можливо, її більш немає серед живих

Сьогодні, 30 листопада, повинна була завершитися інтрига навколо можливої смерті старшої дочки покійного президента Узбекистану. Цього дня Гульнара Карімова о 13:00 мала виступити перед публікою біля Міжнародного вестмінстерського університету в Ташкенті.

Сьогодні, коли до Палацу форумів в Ташкенті за годину до призначеної зустрічі зайшли музиканти, а група людей, що нагадують співробітників Служби національної безпеки, проїхала в будівлю через службовий вхід, куди слідом за ними занесли якісь декорації, могло скластися враження, що там намічається якийсь захід.

Але о 12.55, коли невеликий натовп народу, який зібрався біля Палацу форумів, просунувся до входу в будівлю, охоронці категорично заявили, що нічого не буде, а музиканти прийшли на звичайну репетицію.

Близько 50 осіб, які прийшли на анонсовану зустріч, почали потихеньку розходитися. Ніяких ознак приїзду якихось важливих людей, машин і охорони при цьому не спостерігалося, повідомляє Центр-1.

Поява Гульнари Карімової мала розвіяти чутки, що вона знаходиться в абсолютно безправному становищі під домашнім арештом в Ташкенті, а також про те, що, можливо, її більш немає серед живих.

З середини листопада якісь сили наполегливо поширювали чутки, що її отруїли: нібито вона померла 5 листопада і була похована в безіменній могилі на кладовищі «Мінор» в столиці Узбекистану. Офіційний Ташкент з цього приводу мовчить, не дивлячись на запити журналістів і той факт, що новина про можливу смерть Гульнари облетіла весь світ.

Напередодні Узбецька служба ВВС взяла відеоінтерв'ю у сина Гульнари Іслама Карімова-молодшого, який проживає в Лондоні, який розповів, що у нього немає зв'язку з матір'ю, і він сам не знає, жива вона чи ні.

З молодшою сестрою Іман, яка залишається в Ташкенті для підтримки матері, Іслам теж не може зв'язатися. Востаннє, з його слів, він говорив з Іман 15 листопада.

Іслам Карімов-молодший заявив, що його мама не має доступу до Інтернету і не веде ніякого життя в мережі, і всі акаунти, відкриті на її ім'я, - це фейки.

Саме аккаунт в Твіттері, відкритий на ім'я Гульнари, поширив запрошення на сьогоднішню зустріч з нею. Хто стоїть за ним, які цілі ця людина або група переслідує, невідомо.

І тому доля Гульнари починає виглядати все більш загадковою і трагічною. І питання, де вона і чи жива, стає ще більш актуальним.

Читайте матеріал «Главкома» Тяжка доля узбецької «принцеси». На що пострадянські диктатори прирікають своїх дітей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: