Іракська поліція показала захоплену в терористів ІДІЛ техніку

Іракська поліція показала захоплену в терористів ІДІЛ техніку
Захоплені у терористів автомобілі
Фото: Reuters

Частина автомобілів бойовиків була покрита бронею і перероблена під бойові машини

Іракська поліція продемонструвала журналістам 23 автомобілі, захоплені у терористичного угрупування «Ісламська держава» в ході битви за місто Мосул.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Герої дивізії швидкого реагування і федеральної поліції захопили автомобілі в ході успішних нічних рейдів», - сказав капітан федеральної поліції Іраку Бассам Хілл Кадхім.

Деякі з автомобілів бойовики планували завантажити вибухівкою для здійснення терактів, проте сили безпеки захопили їх до того, як задум був здійснений. Частина транспортних засобів була покрита бронею і перероблена під бойові машини.

Одна вантажівка, з встановленою в кузові вежею танка, могла використовуватися для ураження військових літаків і сухопутних військ на великих дистанціях.

Планується, що після експозиції транспортні засоби будуть знищені.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив в неділю, 9 липня, про перемогу над «Ісламською державою» в Мосулі.

Декілька днів тому  іракський телеканал Alsumaria News, посилаючись на місцеве джерело в іракській провінції Ніневія повідомив, що терористи «Ісламської держави» оголосили про загибель свого лідера Аль-Багдаді.

Водночас, вчора Пентагон не підтвердив загибель лідера «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: