Іран готовий до переговорів щодо своєї ракетної програми

Іран готовий до переговорів щодо своєї ракетної програми

Тегеран хоче таким чином зберегти угоду 2015 року щодо власної ядерної програми

Тегеран готовий почати переговори із державами Ради безпеки ООН і ФРН (Р5+1) щодо власної ракетної програми. Таким чином це допоможе зменшити протиріччя навколо цього питання, щодо якого, на відміну від іранської ядерної програми, немає міжнародної домовленості.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на власні джерела, Іран пішов на такий крок, зважаючи на погрози безпосередньо президента США Дональда Трампа відмовитися від угоди щодо ядерної програми цієї країни 2015 року.

Так, протягом нинішньої сесії Генеральної асамблеї ООН представники Тегерана говорили із представниками низки країн Р5+1 про готовність обговорити певні параметри своєї ракетної програми, для того щоб зняти існуючі занепокоєння.

Однак, як відомо, Трамп може уже наступного четверга (12 жовтня) заявити про те, що домовленість із Іраном по його ядерній програмі не відповідає національним інтересам США – і таким чином відкрити можливість для Конгресу протягом 60 наступних днів запровадити нові санкції. При цьому інші держави Р5+1 – Франція, ФРН, Велика Британія, КНР і РФ - задекларували свою прихильність збереженню угоди. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: