Іран пригрозив симетричними заходами у відповідь на санкції США

Іран пригрозив симетричними заходами у відповідь на санкції США
В Ірані нагадали про виконання своїх зобов'язань по ядерній угоді

Санкції стосуватимуться американських юридичних і фізичних осіб, «які замішані в діяльності, спрямованій проти іранського народу»

Іран прийме симетричні заходи у відповідь на нові санкції США. Про це йдеться в заяві іранського МЗС, поширеному офіційним інформагенством IRNA.

«Не дивлячись на виконання Іраном своїх зобов'язань по ядерній угоді, адміністрація США внесла нові імена в незаконні санкційні списки. Це було зроблено під приводом сприяння цих осіб іранській ракетній програмі і з тим, щоб якось компенсувати невдачу США в спробах переконати європейських партнерів вийти з ядерного угоди з Іраном», - йдеться в заяві МЗС.

В якості контрзаходів Ірану будуть оголошені санкції щодо американських юридичних і фізичних осіб, «які замішані в діяльності, спрямованій проти іранського народу та інших мусульманських націй регіону».

Нагадаємо, у вівторок Держдеп США оголосив про нові санкції проти 18 юридичних та фізичних осіб в Ірані через підтримку Тегераном нестабільності в регіоні, а також порушення резолюції Ради Безпеки ООН щодо заборони програм розробки балістичних ракет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: