Ірина Луценко: закон про деокупацію захистить українських військових від Гааги

Ірина Луценко: закон про деокупацію захистить українських військових від Гааги
Ірина Луценко

Юридично захисники України будуть мати додатковий захист, пояснює представник президента у Раді

Президентський законопроект №7163 про повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей унеможливить притягнення військовослужбовців України до відповідальності за нібито військові злочини.

Про це заявила представник президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко в ефірі Еспресо.TV.

Вона наголосила, що закон проголошує Росію країною-агресором й заявляє про необхідність України оборонятися, що робить конфлікт на Донбасі з юридичної точки зору вже не внутрішньоукраїнським, а виключно міждержавним, яким він і є насправді.

«Юридично вони (захисники України - ред.) будуть мати додатковий захист і пояснення, якщо, не дай Боже, Росія захоче скористатися Гаазьким трибуналом і залякувати наших військових, як це робилося в Грузії, то прийнято цей документ і прийнято визначення, що війська повинні бути, тому що ми самообороняємося», - пояснила представник президента.

Окрім того, вона нагадала, що внесений президентом Петром Порошенком до парламенту законопроект №7163 дозволить отримати американську летальну зброю та забезпечить розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав цей документ.

Читайте також статті: 

Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Гра в шашки. Як Рада «повертала» Донбас

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: