Існують додаткові умови відведення Збройних сил за рамковою угодою, - Тука

Існують додаткові умови у рамках відведення Збройних сил на лінії розмежування.

Про це в ефірі 5 каналу розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

«Справа у тому, як нам повідомили, що буде відбуватися відведення Збройних сил у Станиці Луганській, Золотому і в Донецькій області, і на цьому крапка. Але існують дві додаткові умови про які, не знаю з яких обставин, але в перші години ніхто не повідомив. Перше – мова йде про рамкову угоду і робота деталізації ще продовжується. Друге – мова йде тільки про Збройні сили, тобто прикордонники, Фіскальна служба, працівники МВС – усі залишаються на своїх місцях. І найголовніше – одна з умов рамкової угоди визначає, що населені пункти, об’єкти інфраструктури, зокрема електростанції, не підпадають під цю рамкову угоду. Ці місця будуть залишатися під контролем української армії. Тому жодних аргументів для панічних настроїв просто не існує», – зазначив Тука.

«Сам алгоритм передбачає, що перш ніж здійснювати шляхи з відведення спочатку буде наявність спостережної місії ОБСЄ 24/7, будуть застосовані певні фіксуючі, технічні засоби, щоб можна було не просто доповідати – ми бачили, ми чули, а щоб можна було фіксувати відеоспостереження», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: