Іспанія анулювала закон, який дозволив Каталонії провести референдум

Іспанія анулювала закон, який дозволив Каталонії провести референдум
Конституційний суд Іспанії

Закон про референдум визнаний Конституційним судом Іспанії недійсним

Конституційний суд Іспанії анулював закон про референдум Каталонії. Про це повідомляє News.com.au.

«Закон, який дозволив Каталонії провести референдум про незалежність, був визнаний Конституційним судом Іспанії недійсним», - йдеться у повідомленні.

Суд спочатку призупинив закон про референдум, вивчаючи його законність, проте каталонський уряд продовжив голосування 1 жовтня.

Нагадаємо, суд у Мадриді ввечері в понеділок, 16 жовтня, видав ордер на арешт двох впливових каталонських сепаратистів - глав Національної асамблеї Каталонії та організації Omnium Cultural Жорді Санчеса та Жорді Куїшара.

Слідство вважає, що вони несуть відповідальність за події в Барселоні 20 і 21 вересня. Саме підозрювані, за цими даними, керували тоді учасниками протесту, котрі блокували упродовж доби урядові будівлі в каталонській столиці, де представники іспанської поліції вилучали документи, які стосувалися референдуму.

Як повідомлялося, 16 жовтня Мадрид оголосив Каталонії фінальний ультиматум.

Як відомо, Мадрид вимагав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: