Італія наполягає на дієвіших санкціях ООН проти Північної Кореї

Італія наполягає на дієвіших санкціях ООН проти Північної Кореї
Ракетні випробування КНДР

Ефективні санкції необхідні, аби повернути лідерів КНДР за стіл багатосторонніх перемовин, заявив постпред Італії при ООН

Італія виступає за дієве застосування міжнародних санкцій проти КНДР і готова усіляко сприяти дотриманню санкційного режиму.

Про це заявив постійний представник Італії при ООН Себастьяно Карді, повідомляє «Укрінформ».

«Ми готові до подвоєння зусиль із забезпечення повного виконання санкційного режиму усією спільнотою ООН. Ефективні санкції необхідні, аби повернути лідерів КНДР за стіл багатосторонніх перемовин та змусити їх прораховували ціну своїх викликів міжнародній спільноті», - сказав Карді.

Водночас, він закликав Радбез до «твердої та рішучої реакції» на останні ядерні випробування Пхеньяну.

«Ми закликаємо Радбез до подальших кроків у відповідь на останні ядерні випробування, пам’ятаючи, що санкції мусять залишатися засобом ширшої стратегії, направленої на досягнення мирного та остаточного вирішення проблеми для Корейського півострова й усього регіону», - зазначив дипломат.

На його переконання, члени Ради безпеки повинні виступати єдиним фронтом із цього приводу.

«КНДР повинна негайно повністю припинити свою ядерну та ракетну програму таким чином, що підлягає перевірці. Хочу наголосити на важливості, яку Італія надає збереженню єдності Ради безпеки у цьому питанні», - підсумував Карді.

Нагадаємо, 4 вересня у Нью-Йорку відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане за ініціативи США, Японії, Франції, Великобританії та Південної Кореї через нові ядерні випробування КНДР.

Як повідомляв «Главком», Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія дипломатичними каналами направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним в неділю новим ядерним випробуванням

Його було здійснено після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яку може бути використано як боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: