Італія заблокувала введення нових санкцій проти Росії - Financial Times

Італія заблокувала введення нових санкцій проти Росії - Financial Times

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці та президент Росії Володимир Путін/ Reuters

Financial Times назвала противника введення санкцій проти Росії через Сирію

На включення питання про нові санкції у зв'язку з подіями в Алеппо до підсумкової декларації саміту наполягали Німеччина, Франція та Великобританія.

Однак у підсумку перемогла точка зору італійського прем'єр-міністра Маттео Ренці, який заявив, що не розуміє, як нові санкції допоможуть встановленню миру в Сирії, передає Financial Times

«Я думаю, що немає сенсу включати в підсумкову заяву згадку про санкції», - заявив Ренці.

В результаті був прийнятий текст, в якому йшлося про те, що ЄС «розглядає всі можливі заходи на випадок продовження нинішньої жорстокості».

У документі йдеться про те, що країни Євросоюзу «рішуче засуджують атаки урядових військ та його союзників – особливо Росії – на цивільне населення в Сирії». Тобто на саміті не було прийнято рішень про санкції щодо Росії у зв'язку з її діями у Сирії.

Раніше Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні наголошувала, що учасники саміту Євросоюзу не будуть приймати рішень щодо санкцій проти Російської Федерації.

Як повідомляв Главком, Євросоюз не ухвалив санкцій проти Росії за її дії в Сирії. Однак, санкції по Україні залишаються в силі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: