Італійська компанія може почати поставки газу в Україну

Італійська компанія може почати поставки газу в Україну
Газопрповід Snam S.p.A

Snam планує завершити реверсний проект в Альпах у 2018 році, що дозволить Італії експортувати до 13 млрд кубічних метрів газу на рік

Італійська компанія Snam, оператор національної газотранспортної мережі, відкриває новий східний маршрут постачання, який дозволить постачати газ через Італію до балканських країн і, можливо, в Україні

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Snam планує завершити реверсний проект в Альпах у 2018 році, що дозволить Італії експортувати до 13 млрд кубічних метрів газу на рік через три пункти з'єднання.

Компанія отримає можливість експортувати газ до Франції, Німеччини, Словенії, Угорщини та Австрії до самого кордону зі Словаччиною. Звідти газ може поставлятися в Україну через двосторонній словацький трубопровід.

Пункт з'єднання ГТС в Тарвізіо, де італійська система з'єднується з австрійською, має пропускну потужність до 18 млрд кубометрів на добу.

Нагадаємо, 10 квітня 2017 року НАК Нафтогаз України, ПАТ Укртрансгаз, Snam (Італія) і Eustream (Словаччина) підписали меморандум про взаєморозуміння у спільній оцінці можливостей співпраці у використанні та розвитку газотранспортної системи України.

В рамках меморандуму компанії проведуть спільну оцінку можливостей використання та посилення ГТС України, щоб зробити її більш ефективною, сучасною та конкурентоспроможною. Реалізація цього проекту допоможе підвищити ліквідність і безпеку постачання на газовому ринку як України, так і ЄС, що повністю відповідає стратегії енергетичної безпеки ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: