Італійський банк UniCredit атакували хакери

Італійський банк UniCredit атакували хакери

Зловмисники могли отримати інформацію про персональні дані клієнтів, зокрема, про міжнародні номери їх рахунків - коди IBAN

Одна з найбільших кредитних організацій Європи - італійська банківська група UniCredit - стала об'єктом хакерських атак восени 2016-го і влітку поточного року.

«UniCredit повідомляє про те, що банк піддався інформаційному проникненню в Італії за допомогою несанкціонованого доступу до даних італійських клієнтів, що відносяться виключно до особистих позик. Цей доступ здійснили через зовнішнього італійського комерційного партнера», - йдеться в офіційному повідомленні банку, опублікованому в середу.

За даними UniCredit, вперше вказане проникнення в інформаційну систему банку відбулося в вересні-жовтні 2016 року. Наразі фахівці кредитного установи встановили, що повторна атака сталася в червні-липні. Йдеться про неавторизованний доступ до даних приблизно 400 тис. клієнтів в Італії. В повідомленні уточнюється, що хакери не отримали доступу до паролів чи інших клієнтських даних, що дозволяє управляти грошовими коштами. Судячи з усього, зловмисники могли отримати в своє розпорядження тільки інформацію про персональні дані клієнтів, зокрема, про міжнародні номери їх рахунків - коди IBAN (International Bank Account Number).

UniCredit вже поінформував про атаку компетентні органи Італії і має намір подати відповідну заяву в прокуратуру Мілана. У повідомленні вказується, що банк негайно вжив усіх необхідних заходів для запобігання подібних проникнень в свою інформаційну систему.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: