Із трьох пунктів пропуску до окупованого Криму працює лише один

Із трьох пунктів пропуску до окупованого Криму працює лише один

8 серпня на КПВВ «Чонгар» пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно

Близько опівночі 8 серпня з боку анексованого Росією Криму знову припинили пропуск осіб навпроти контрольного пункту в'їзду-виїзду «Каланчак».

Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян у Facebook у понеділок вранці.

Близько опівночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ «Каланчак».

«Таким чином станом на 7:30 8 серпня на КПВВ «Чонгар» пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, навпроти КПВВ «Чаплинка» правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто слідує на тимчасово окупований півострів, і повністю заблокованим залишається КПВВ «Каланчак». На цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидва боки», – інформує він.

«Також підвищеною залишалася і активність ЗС РФ поблизу адмінмежі. 7 серпня прикордонники спостерігали польоти щонайменше 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ на висоті до 1 км без порушення адмінмежі та 2 БПЛА. На різних ділянках до позицій ЗС РФ під'їжджала військова техніка: вантажні автомобілі та БМП», – додає Слободян.

У той же час не має суттєвого скупчення автотранспорту на КПВВ на адмінмежі. У чергах на КПВВ «Чонгар» та «Чаплинка» очікує не більше 50 автомобілів, зазначають прикордонники.

«Ситуація на КПВВ на адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом зберігається напруженою, але контрольованою», – констатує Слободян.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: