Із законопроекту щодо Донбасу вилучать згадки про Мінські угоди

Із законопроекту щодо Донбасу вилучать згадки про Мінські угоди

Парубій запевнив, що закон про визнання Росії агресором буде прийнято

Із президентського законопроекту про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (реєстр №7163) вилучили пункти, що посилаються на Мінські угоди

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

«Ми провели нараду, на якій було визначено, що в законі, який перебуває на розгляді, вилучаються пункти, які посилаються на Мінські угоди. Це норма, яка мала розблокувати засідання Ради. Проте трибуну й надалі заблоковано. Це неприйнятна ситуація. Ми маємо визнати Росію агресором на рівні законодавчого акту. Не можу збагнути логіку людей, які займають трибуну. Закон про визнання Росії агресором буде прийнято в цьому залі», - сказав Парубій.

Після цього спікер парламенту пообіцяв продовжити розгляд законопроекту.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Після сутички голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

Сьогодні, 5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: