Єлісєєв: АП з Волкером визначили кроки, які дадуть імпульс «мінському процесу»

Єлісєєв: АП з Волкером визначили кроки, які дадуть імпульс «мінському процесу»
Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв
Фото: Главком

Президент Порошенко мав коротку зустріч зі спецпредставником США

Адміністрація президента (АП) разом зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером окреслили кроки, які мають надати новий імпульс для виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі «Радіо Свобода».

«Учора відбулася зустріч в Адміністрації президента. Ми окреслили наші спільні кроки, щоб надати новий імпульс «мінському процесу». Звичайно ми говорили і про стратегію», - сказав він.

«Президент також мав коротку зустріч з Волкером, щоб заохотити його більш активно долучатися до мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Мені імпонує його абсолютна практичність, прагматичність і прагнення досягти конкретного результату», – додав Єлісєєв.

Заступник голови АП також підтвердив, що призначення Волкера на посаду лобіювали, зокрема, учасники «нормандського формату».

«Це довгоочікуване рішення, яке лобіювала і українська сторона в координації з партнерами по «нормандському формату», – сказав він.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

У вівторок представник зовнішньополітичного відомства США заявив, що Волкер «надзвичайно напружено працює» в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: