Єлизавета II не збирається відрікатися від престолу – The Sunday Times

Єлизавета II не збирається відрікатися від престолу – The Sunday Times
Єлизавета ІІ

Джерела вважають неможливим регентство, поки королева здорова

Британська королева Єлизавета II не збирається складати свої повноваження на користь принца Чарльза, оскільки обов'язок перед нацією для неї стоїть на першому місці, повідомляє Sunday Times з посиланням на три джерела, близьких до королівського двору.

Зокрема, джерела спростовують чутки, що з'явилися останнім часом, що королева, якій у квітні 2018 року виповнився 91 рік, планує відійти від справ і передати кермо державної влади своєму старшому синові - принцу Чарльзу. Вони стверджують, що королева, як і раніше, віддана своєму обов'язку і не збирається в найближчому майбутньому запитувати щодо набрання чинності Акта про регентство.

Офіційні особи в Букінгемському палаці пояснили виданню таке рішення, нагадавши про обіцянку, яку дала королева народові в свій 21-й день народження: «Я оголошую... що все моє життя, чи буде воно довгим, чи коротким, буде присвячено служінню вам».

«Поки вона здорова, незалежно від віку, регентство, на мій погляд, є неможливим. Просто інші члени королівської сім'ї можуть робити більше», - наголосив один із співрозмовників видання.

Зазначимо, згідно з Актом про регентство 1937 року, монарх може передати владу своєму законному спадкоємцю у разі своєї непрацездатності через хворобу, що буде письмово підтверджено трьома або більше довіреними особами королеви, головою палати лордів, спікером палати громад і головою державних архівів.

Востаннє регентство в Британії існувало в період з 1811 по 1820 рр., коли внаслідок душевної хвороби король Георг III не зміг керувати країною і влада перейшла до його старшого сина Георга, призначеного принцом-регентом. Згодом він став королем Георгом IV.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: