ЄС дав Бельгії час до вечора, щоб вирішити долю ЗВТ з Канадою

ЄС дав Бельгії час до вечора, щоб вирішити долю ЗВТ з Канадою
Угода про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA)

ЄС пропонує Бельгії вмовити Валлонію на підписання угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Євросоюзом

Федеральний уряд Бельгії отримав від Євросоюзу час до пізнього вечора понеділка, 24 жовтня, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою. Про це повідомляє Reuters.

«ЄС пропонує Бельгії зміни в політичній декларації, що додається до договору, аби вмовити Валлонію», — повідомило джерело агенції в ЄС.

Співрозмовник агенції також повідомив про те, що голова Європейської ради Дональд Туск сьогодні говоритиме з прем’єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем.

Результат цієї розмови дозволить прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо вирішити, чи летіти йому на підписання угоди до Брюсселя, яке заплановане на 27 жовтня під час саміту ЄС-Канада.

«Якщо Мішель і в понеділок ввечері не зможе гарантувати того, що Бельгія зможе підписати в четвер угоду про ЗВТ ЄС-Канада, то саміт буде скасований», — зазначило джерело Reuters.

Нагадаємо, 21 жовтня бельгійський регіон Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про ЗВТ з Канадою. Це заблокувало підписання угоди про зону вільної торгівлі між ЄС та Канадою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: