ЄС готовий виділити Україні 100 млн євро для Фонду енергоефективності

ЄС готовий виділити Україні 100 млн євро для Фонду енергоефективності
Марош Шевчович

Для цього Верховна Рада повинна ухвалити закони про Фонд енергоефективності, про ринок електроенергії, про регулятора в сферах енергетики та комунальних послуг

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонну розмову з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного співтовариства Марошем Шевчовичем. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Під час бесіди йшлося про практичні питання співробітництва України та Європейського Союзу в енергетичній сфері, зокрема щодо забезпечення українських та європейських споживачів природним газом.

Обговорюючи питання транзиту природного газу територією України, Гройсман наголосив, що українська сторона є надійним транзитером вуглеводнів до країн-членів ЄС.

Шевчович запевнив, що ЄС підтримує зусилля уряду стосовно реформування енергетичного сектору України. Віце-президент Єврокомісії поінформував також про готовність ЄС виділити Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності, зазначивши необхідність ухвалення українським парламентом законів про Фонд енергоефективності, про ринок електроенергії, про регулятора в сферах енергетики та комунальних послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: