ЄС призупинить безвіз, якщо Україна скасує реформи, - ЗМІ

ЄС призупинить безвіз, якщо Україна скасує реформи, - ЗМІ

Запроваджуючи новий безвізовий запобіжник, ЄС передбачив можливість призупинити дію безвізового режиму у разі, якщо країна зробить розворот у реформах

Європейський Союз передбачив можливість призупинення безвізового режиму у разі, якщо Україна зробить крок назад у реформах

Про це йдеться у схваленому країнами ЄС документі щодо нового механізму призупинення, передає «Європейська правда».

Згідно з документом, Єврокомісія повинна моніторити виконання зобов’язань тих третіх країн, громадяни яких звільнені від візових вимог внаслідок успішного завершення діалогу з візової лібералізації.

«Протягом 7 років після набуття сили візовою лібералізацією для такої країни Єврокомісія має регулярно звітувати (з цього приводу) перед Європарламентом та Радою ЄС – щонайменше раз на рік, або коли ЄК вважатиме такий звіт необхідним, або коли Європарламент чи Рада ЄС запитуватимуть про нього», - йдеться у документі.

«Якщо одного дня ВР спотворить електронне декларування, або ж скасує норму про заборону дискримінації тощо, ЄС буде вимушений запустити процедуру призупинення безвізу», - пояснює ЗМІ.

При цьому, як зазначається, у випадку України увага буде прикута до моніторингу реформ перш за все у сфері протидії корупції.

Нагадаємо, раніше посол ЄС пояснив, що заважає Євросоюзу надати Україні безвіз негайно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: