ЄС продовжив економічні санкції щодо окупованого Криму

ЄС продовжив економічні санкції щодо окупованого Криму
Санкції щодо окупованого Криму

Посли схвалили рішення продовжити обмежувальні заходи проти економіки анексованого Росією Криму

У Євросоюзі схвалили принципове рішення продовжити на рік економічні санкції щодо окупованого Росією Криму. Таке рішення схвалили у вівторок постійні представники країн-членів при Раді ЄС, повідомили власному Укрінформу у керівній інституції.

«Посли схвалили рішення продовжити обмежувальні заходи проти економіки нелегально анексованого Росією Криму. Як очікується, 19 червня формальне юридичне рішення з цього питання ухвалить без обговорення Рада ЄС у закордонних справах», - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, у червні 2014 році ЄС у відповідь на окупацію Росією АР Крим увів секторально-економічні обмежувальні заходи проти російської економічної діяльності на території півострова.

Йдеться про заборони та обмеження для компаній і приватних осіб з ЄС щодо діяльності в Криму у торговельно-економічній, фінансовій та інвестиційних сферах, енергетиці, туристичній галузі.

Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм супутні послуги. Туристичним операторам ЄС заборонено надавати послуги в Криму та Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити до портів Кримського півострова, за винятком екстрених випадків.

Окрім цього, заборонено експорт деяких товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму. У зворотному напрямку заборонений імпорт товарів із Криму, за винятком якщо вони мають сертифікат походження, виданий уповноваженим органом влади України.

Заборони та обмеження стосуються транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей, пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: