ЄС розгляне всі можливості тиску на Росію – Туск

ЄС розгляне всі можливості тиску на Росію – Туск

Туск наголосив, що ЄС повинен тримати відкритими всі можливості, включаючи санкції, якщо злочини триватимуть

Європейський союз має розглядати всі можливості тиску на Росію, включаючи санкції, якщо Москва продовжуватиме скоювати воєнні злочини. На цьому наголосив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту ЄС у четвер у Брюсселі.

«Ми обговоримо питання Росії та її роль у Європі і в регіоні нашого сусідства. Дуже складно, навіть неможливо, говорити про це без прив’язки до нинішніх атак на цивільне населення і шпиталі в Алеппо (сирійське місто. – Ред.). Я хочу наголосити, що ЄС повинен тримати відкритими всі можливості, включаючи санкції, якщо злочини триватимуть», – заявив Туск.

Водночас він зауважив, що на цьому саміті глави держав та урядів країн – членів ЄС не ухвалюватимуть відносно Росії офіційних рішень.

Нагадаємо, у Брюсселі в четвер, 20 жовтня, відкривається дводенний саміт ЄС, на якому розглядатимуться три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Як повідомляє Bloomberg, у проекті заяви за підсумками саміту лідерів ЄС, Євросоюз засуджує атаки сирійського режиму і Росії на цивільне населення міста Алеппо. «ЄС розглядає будь-які варіанти дій, також і обмежувальні заходи, спрямовані проти приватних осіб і організацій, у разі, якщо насильство не припиниться», – цитує проект агентство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: