ЄС закликає Анкару поважати права людини

ЄС закликає Анкару поважати права людини

Туреччина повинна поважати «верховенство закону, права людини і основних свобод, включно з правом... на справедливий судовий розгляд», йдеться в заяві керівництва ЄС

Євросоюз висловив стурбованість з приводу ув’язнення в Туреччині та звільнення з роботи в цій країні тисяч людей, підозрюваних у причетності до невдалої спроби державного перевороту. ЄС закликав Анкару поважати права людини і верховенство закону.
«Ми стежимо за розвитком подій... дуже уважно і зі стурбованістю», – йдеться в оприлюдненій 22 липня спільній заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Моґеріні та єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Йоганнеса Гана.
Вони назвали переслідування, зокрема, вчителів, суддів і журналістів, «неприйнятним» і вказали, що Туреччина повинна поважати «верховенство закону, права людини і основних свобод, включно з правом... на справедливий судовий розгляд».
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган раніше цього тижня запровадив у країні на три місяці надзвичайний стан після спроби державного перевороту.
Перед цим в інтерв’ю телеканалу Al Jazeera він заявив, що до спроби державного перевороту причетні іноземні держави, але відмовився назвати які саме.
Ердоган заперечив, що у Туреччині придушується демократія, а він перетворюється в авторитарного лідера.
«Ми залишаємося демократичною парламентською системою, ми ніколи не відійдемо від цього», – зазначив президент Туреччини.
Ердоган повідомив також, що він підтримуватиме рішення парламенту щодо відновлення смертної кари попри те, що це поставить під удар прагнення Анкари приєднатися до ЄС.
Джерело: Радіо Свобода

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: