Єврокомісія про референдум в Каталонії: ми маємо поважати конституцію Іспанії

Єврокомісія про референдум в Каталонії: ми маємо поважати конституцію Іспанії
Прихильники незалежності Каталонії

У Європейській комісії наполягають на повазі до іспанської конституції

У Єврокомісії заявили про величезну повагу до конституції Іспанії та законів країни, коментуючи таким чином свою позицію щодо референдуму про незалежність в Каталонії.

Про це заявив речник Європейської комісії Маргаритіс Схінас, відповідаючи на численні питання щодо референдуму, арештів та інших дій, які зараз відбуваються в Іспанії.

«Ми маємо поважати іспанську конституцію. Ми, звісно, маємо поважати всі конституції наших держав-членів. І такі питання мають вирішуватися відповідно до конституцій кожної держави-члена (ЄС - Ред.)», - сказав він, наголосивши на тому, що позиція Єврокомії щодо цього питання не є новою.

Також, коли Схінаса запитали, чи закликає Єврокомісія до того, щоб рішення було знайдено в рамках конституції, він відповів: «Ні, я цього не казав. Я лише повторив, що ми повністю поважаємо конституцію Іспанії».

Нагадаємо, 20 вересня у Барселоні почалися масові протести після арешту 14 каталонських чиновників.

Як відомо, 11 вересня у Барселоні близько мільйона людей вийшли на акцію у підтримку референдуму за незалежність Каталонії від Іспанії.

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії і скандували гасла: «Ми будемо незалежною країною!» і «Ми сповнені надії!».

Як повідомляв «Главком», парламент та глава уряду Каталонії схвалили проведення референдуму про незалежність. Референдум мав би відбутися 1 жовтня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність

На початку червня цього року Каталонія назвала дату референдуму про незалежність від Іспанії.

Згодом у Барселоні пройшла масова акція за незалежність Каталонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: