Єврокомісія пропонує створити відомство ЄС з кібербезпеки

Єврокомісія пропонує створити відомство ЄС з кібербезпеки
До 2020 року в ЄС буде близько 6 млрд приладів, підключених до глобальної мережі

Пропозиції Єврокомісії вступлять в силу в разі схвалення всіма країнами ЄС і Європарламентом

Для більш ефективної боротьби з хакерськими атаками та кіберзлочинністю Єврокомісія пропонує створити нове відомство ЄС з кібербезпеки, а також розробити і ввести в Європі єдину систему сертифікації, яка дозволить гарантувати безпеку використання товарів і послуг в цифровому середовищі.

Про це у вівторок, 19 вересня, повідомив комісар ЄС з цифрової економіки та суспільства Андрус Ансіп.

Нове відомство пропонується створити на основі вже діючого і розташованого в Афінах Європейського агентства мережевої та інформаційної безпеки (Enisa), розширивши його і наділивши новими повноваженнями.

«Кібератаки стали все частішими, глобальними, витонченими, і Європа повинна бути в змозі протистояти цим атакам цілодобово у всіх країнах ЄС», - заявив Ансіп.

Єдину систему сертифікації в Брюсселі пропонують поширити на побутові прилади, автомобілі та будь-які пристрої, здатні підключатися до інтернету. За словами Ансіпа, до 2020 року в ЄС буде близько 6 мільярдів приладів, підключених до глобальної мережі.

Сертифікати допоможуть споживачам в Європі розпізнавати, чи відповідають товари, які вони планують придбати, європейським стандартам безпеки, стверджують в Єврокомісії. Для енергетичних і транспортних мереж також повинні бути розроблені сертифікати безпеки.

Пропозиції Єврокомісії вступлять в силу в разі схвалення всіма країнами ЄС і Європарламентом.

До слова, Сенат Конгресу США схвалив норму, що забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпечення російської компанії «Лабораторія Касперського».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: