Європа втомлюється від санкцій проти Росії – Bloomberg

Європа втомлюється від санкцій проти Росії – Bloomberg
Президент РФ Володимир Путін

Змішані послання підкреслюють зсув настроїв у Європі і США в бік відновлення відносин з Путіним

Розбіжності у поглядах лідерів Євросоюзу на санкції проти Росії були очевидними, коли вони зібралися на останньому в цьому році саміті. Країни-учасниці організації починають втомлюватися від режиму економічного тиску, який втрачає підтримку в усьому світі. Про це пише Bloomberg.

Видання нагадує, що лідери ЄС все ж погодилися продовжити санкції проти Москви, накладені за військову агресію проти України. Але вони послали абсолютно протилежний сигнал щодо можливості посилення тиску на Кремль за звірства в Сирії. Змішані послання підкреслюють зсув настроїв у Європі і США в бік відновлення відносин з Володимиром Путіним, навіть попри те, що саме російські сили звинувачують у загостренні сирійської гуманітарної кризи і наступі на Алеппо. «Перш, ніж говорити про санкції як про першочергову відповідь, давайте більш спробуємо більш практично надати допомогу», - сказав прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель перед зустріччю з іншими лідерами в Брюсселі.

Видання нагадує, що на виборах в США Дональд Трамп хвалив Путіна і закликав до створення альянсу з Кремлем проти «Ісламської держави» в Сирії і Іраку, а також до послаблення санкцій проти Росії. Один з головних претендентів на посаду президента Франції Франсуа Фійон заявляв про свою «прихильність» до Росії і розповідав про намір відновити відносини між Парижем і Москвою.

Вчора ж лідери ЄС погодилися продовжити санкції проти Росії, введені через агресію проти України, ще на півроку. Однак, їм не вдалося досягти консенсусу щодо запровадження додаткового тиску на Москву, попри криваві події в Алеппо. Тож європейські урядовці вирішили відкласти це рішення на потім. «Я не знаю, чи додаткові санкції будуть тим кроком, який щось змінить зараз. Але треба бути готовим це зробити», - сказав прем'єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен. Його шведський колега Штефан Лофвен також сказав, що «готовий підтримати санкції, зважаючи, що відбувається в Сирії». Фійон, який теж був у Брюсселі і зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заявив, що війна в Сирії – це «помилка західної і, перед усім, європейської дипломатії». «Обурення необхідне, але воно ніколи ще не рятувало життя», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: