Європарламент підтримав створення європейського оборонного союзу

Європарламент підтримав створення європейського оборонного союзу

Рішення про створення спільного оборонного союзу підтримали 369 євродепутатів

Країни Європейського союзу повинні активізувати свої зусилля по забезпеченню безпеки і співпраці у сфері оборони, що має привести до створення європейського оборонного союзу. Про це йдеться в резолюції Європарламенту, опублікованій прес-службою відомства.

Рішення про створення спільного оборонного союзу підтримали 369 євродепутатів. При цьому 255 членів Європарламенту виступили проти, а 70 утрималися.

«Ситуація у сфері безпеки в Європі та навколо неї значно погіршилася в останні роки, в зв'язку з такими проблемами, як тероризм, гібридні загрози, кібер та енергетична нестабільність, які жодна країна не в змозі вирішити самостійно», - наголошується в резолюції.

Згідно з документом будуть збільшені витрати Євросоюзу на військові місії і розширення загального арсеналу техніки, зокрема-гелікоптерів. Євродепутати закликають країни ЄС проводити спільні закупівлі оборонних ресурсів.

Депутати Європарламенту також закликають до призначення 2% ВВП на оборону. Крім того, Європарламент запропонував створити багатонаціональні сили і штаб-квартиру ЄС для планування і координації спільних дій у кризових ситуаціях там, де НАТО не бажає діяти.

Рішення Європарламенту не несе зобов'язуючого характеру для держав-членів ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: