Європарламент вимагає від ЄС ввести санкції проти «кримських депутатів» у Держдумі

Європарламент вимагає від ЄС ввести санкції проти «кримських депутатів» у Держдумі

Від ЄС вимагають, аби шістьох так званих кримських депутатів було включено до санкційного списку

Депутати Європейського парламенту вимагають від Європейського союзу застосувати санкції до незаконно обраних до Державної думи РФ «депутатів» від Криму. Відповідного листа було відправлено на адресу високого представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Федеріки Могеріні, повідомляє УНІАН.
Ініціатором листа виступив депутат ЄП, голова неформальної групи друзів України Пятрас Ауштрявічус (група Альянсу лібералів та демократів, Литва).
«Ми звертаємося до вас, щоб звернути вашу увагу на той факт, що в результаті так званих виборів до російської Державної думи 18 вересня шістьох депутатів було обрано, аби представляти Крим, який є регіоном України і який було незаконно окуповано і анексовано Росією у 2014 році», – йдеться в листі.
Підписанти нагадали, що ЄС не визнав незаконну анексію Криму та Севастополя і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові.

«На нашу думку, цілком відповідно до політики ЄС, спрямованої на підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, вимагати, аби шістьох так званих кримських депутатів, а саме – Руслана Бальбека, Михайла Шеремета, Андрія Козенка, Костянтина Бахарєва, Дмитра Беліка і Світлану Савченко – було включено до списку осіб, до яких застосовано санкції, з огляду на те, що сьома, Наталія Поклонська, уже перебуває в цьому списку», – переконані європейські політики.
Крім того, вони запевнили, що, як і раніше, повністю віддані політиці ЄС невизнання незаконної окупації й анексії Криму, регіону України, і що в них немає жодного наміру мати справу будь-яким чином із тими особами, яких було незаконно «обрано» в Криму.
«На наше глибоке переконання, присутність цих осіб у Державній думі РФ кидає тінь на російський парламент. Крім того, ми висловили жаль, коли дізналися, що, відповідно до ОБСЄ/БДІПЛ, виборче середовище в Росії було негативно позначено збільшенням обмеження основних свобод і політичних прав. Ми переконані в тому, що включення вищезазначених російських громадян, незаконно «обраних» у Криму, регіоні України, цілком відповідає політиці ЄС, і тому ми чекаємо подальшого рішення Ради», – наголосили підписанти.
Лист зібрав 35 підписів європейських політиків, серед яких такі впливові політики, як Яцек Царіуш-Вольський, Ребекка Гармс, Міхаель Галер, Ганс ван Баален, Анна Фотига, Марк Демесмакер, Чарльз Теннок, Павел Свобода, Анна Марія Корацца Більдт, Яромір Щетина та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: