Європейські фермери не зможуть зірвати зону вільної торгівлі між Україною та ЄС – Пятницький

Європейські фермери не зможуть зірвати зону вільної торгівлі між Україною та ЄС – Пятницький
Зона вільної торгівлі

На українських агровиробників не може чекати доля канадійських, оскільки Україна вже підписала угоду про ЗВТ

Українських виробників агропродукції не спіткатиме доля канадійських. Україна вже підписала угоду, і зона вільної торгівлі працює з 1 січня 2016 року. Про це розповів радник прем’єр-міністра України, екс-урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій Пятницький під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

За словами Пятницького, на українських агровиробників не може чекати доля канадійських. Оскільки Україна вже підписала угоду і зона вільної торгівлі запрацювала. Україна експортує мед, м'ясо курки, рибу, яйця, ягоди, олію, кукурудзу та ріпак на ринок ЄС.

«Сьогодні ви знаєте про ситуацію з ЄС і Канадою. Її зупинили маленькі фермери. Це ситуація, коли враховуються інтереси всіх, адже гасло ЄС – «Єдність в розмаїтті». Ми теж не повинні перетворюватися на якусь систему, яка просто стандартизовано робить якийсь один виріб. Наша сила в тому розмаїтті, яке ми можемо запропонувати ЄС», – говорить Пятницький.

Що стосується угоди між ЄС та Канадою, то врешті-решт її теж буде підписано. «Ця угода з глобальної точки зору торгівлі, обміну товарами між Канадою та ЄС має більшу вагу, аніж, скажімо, наша угода з Канадою. У нас незначна торгівля. Гадаю, що там буде знайдено варіанти, яким чином врахувати інтереси цих фермерів і політичних сил, які борються за те, щоб це не реалізувати», – розмірковує екс-урядовий уповноважений з питань євроінтеграції.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Нідерланди готують «ні» асоціації ЄС з Україною. Що буде із зоною вільної торгівлі?» за участі радника Прем’єр-міністра України, екс-Урядового уповноваженого з євроінтеграційних питань Валерія Пятницького.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо скасував візит на саміт ЄС – Канада, де мало відбутися підписання угоди про вільну торгівлю між блоком і північноамериканською країною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: