Європейські санкції відчутно б'ють по російських компаніях

Європейські санкції відчутно б'ють по російських компаніях
Фото Reuters

Російський резервний фонд, з коштів якого здійснюється підтримка потерпілих від санкцій компаній, при нинішніх темпах витрачання коштів має повністю вичерпатись на початку 2017 року

Європейські та американські економічні санкції виснажують як російські компанії, так і державні фонди, що надають їм підтримку. За даними нового дослідження, опублікованого Держдепартаментом США, за останні два роки санкції позбавили частину російських фірм, які потрапили під них, третини операційного прибутку, половини активів і третини співробітників, пише видання бельгійське видання EUobserver.com.

Російський резервний фонд, з коштів якого здійснюється підтримка потерпілих компаній, при нинішніх темпах витрачання коштів має повністю вичерпатись на початку 2017 року, вважають автори дослідження. При цьому вони наголошують, що санкції породили невизначеність, яка змусила низку інвесторів «знижувати ризики», йдучи з Росії, навіть у тих випадках, коли їхні вкладення не мали прямого відношення до західних «чорних списків».

У дослідженні також наголошується, що ймовірність банкрутства найбільш постраждалих підприємств підвищилася лише на два або три відсотки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: