Євросоюз ратифікував Угоду про асоціацію з Грузією

Євросоюз ратифікував Угоду про асоціацію з Грузією

Угода про асоціацію Грузія-ЄС була підписана 27 червня 2014 року, тимчасово вона почала діяти з 1 вересня 2014 року

Рада Євросоюзу із закордонних справ прийняла рішення про завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію Грузії і Євросоюзу, передає прес-служба МЗС Грузії.

Як повідомили в міністерстві закордонних справ Грузії, угода набуде чинності з початку липня.

«Положення угоди набувають чинності з дати вступу в силу цієї Угоди, тобто з 1 липня», - йдеться у повідомленні.

За даними МЗС Грузії, «після підписання Угоди про асоціацію, це ще одна важлива дата в історії відносин Грузії і ЄС, оскільки Угода про асоціацію вже офіційно стане основною правовою рамкою, яка визначає повністю новий, високий рівень співпраці з Євросоюзом».

«Процес політичної асоціації та економічної інтеграції Грузії, який передбачає впровадження європейських політичних, економічних, соціальних і правових стандартів, незворотній і йде повним ходом», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві Грузії.

«З 1 липня Грузія вже офіційно і повномасштабно почне абсолютно новий етап відносин з Євросоюзом. Ми вважаємо, що Угода про асоціацію є дуже значним кроком вперед на шляху розвитку, безпеки і об'єднання Грузії і реальним правовою основою для перетворень. Відповідно, це є інвестицією в наше майбутнє і потужним стимулом для проведення реформ», - сказано в заяві МЗС Грузії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: