Ізраїль запевняє, що Асад має кілька тонн хімічної зброї

Ізраїль запевняє, що Асад має кілька тонн хімічної зброї
Президент Сирії володіє приблизно трьома тоннами хімічної зброї
Фото: Reuters

Військові дослідили, де знаходитяться заборонені речовини

Ізраїльські військові заявили, що сили сирійського президента Башара Асада володіють кількома тоннами хімічної зброї. Про це повідомляє Reuters.

Один з високопоставлених ізраїльських військових офіцерів на брифінгу для ізраїльських журналістів сказав, що декілька тонн хімічної зброї залишилося в руках сил Асада.

Повідомляється, що загальна кількість хімічної зброї у Асада становить до трьох тонн. В угоді 2013 року, укладеному між Росією і Сполученими Штатами, Сирія погодилася знищити свою хімічну зброю.

Нагадаємо, в Організації із заборони хімічної зброї підтвердили використання зарину в атаці на сирійське місто Ідліб, яка сталася 4 квітня 2017 року.

Як повідомлялося, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудару, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння. Організація ЮНІСЕФ повідомила про щонайменше 27 убитих дітей.

У ніч проти 7 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ завдати удару по авіабазі в Сирії. 59 ракет класу Tomahawk було випущено з американського корабля в Середземному морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: