Кабмін віддав родовище бурштину дружині судді Вищого адмінсуду

Кабмін віддав родовище бурштину дружині судді Вищого адмінсуду

«Володимирське лісове господарство» надало нотаріально засвідчену згоду на вилучення ділянки

Кабмін передав родовище бурштину в Рівненській області фірмі дружини судді Вищого адмінсуду Галині Симсі. Про це повідомляють «Наші гроші».

На своєму засіданні Кабінет міністрів надав дозвіл ТОВ «Центр Сонячне ремесло» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 60,23 га в Рівненській області.

Зазначена ділянка перебуває в користуванні ДП «Володимирське лісове господарство». Заплановано, що згодом ділянку буде передано в оренду на 12 років «Центру Сонячне ремесло», її цільове призначення буде змінено під видобуток бурштину на родовищі «Володимирець Східний».

Урядове розпорядження також зобов'язує фірму компенсувати втрати державному лісгоспу через вилучення у нього ділянки лісу.

Зазначена ділянка, яку заплановано передати для приватного видобутку бурштину, є частиною ділянки площею майже 100 га і з кадастровим номером 5620855100: 04: 015: 0006. «Володимирське лісове господарство» надало нотаріально засвідчену згоду на вилучення ділянки.

Фінансові розрахунки про вигоди для держави від передачі лісу в оренду під видобуток бурштину до розданих на засіданні уряду документів долучено не було.

«Центр Сонячне ремесло» отримав дозвіл на видобуток бурштину на 90,2 га родовища «Володимирець Східний» за результатами аукціону. Фірма зареєстрована в селищі Володимирець Рівненської області на кіпрську компанію «ГС Віталстоун лімітед». Бенефіціаром вказана киянка Галина Симха. Вона також є мажоритарним власником ТОВ «Амбра Сімха».

Галина Симха - дружина судді Вищого адміністративного суду Миколи Заїки. Під час його балотування на посаду судді Верховного суду Громадська рада доброчесності надала кваліфікаційної комісії негативний висновок стосовно його кандидатури. Його звинуватили в приховуванні доходів і прав власності дружини в деклараціях і в скасуванні рішень Вищої ради юстиції щодо суддів, які виносили неправомірні рішення щодо учасників Революції Гідності.

У свою чергу, Державна фіскальна службі підозрювала «Центр Сонячне ремесло» в заниженні реальних обсягів видобутку бурштину та, відповідно, в ухилянні від сплати податків. Судовий реєстр не містить інформацію про рух у справі №32015180000000102 після грудня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: