Кацубу підозрюють у привласненні 449,9 мільйона гривень «Нафтогазу»

Кацубу підозрюють у привласненні 449,9 мільйона гривень «Нафтогазу»
podrobnosti.ua

У Генпрокуратурі офіційно підтвердили затримання Кацуби

Колишнього заступника голови правління компанії «Нафтогаз України» Олександра Кацубу підозрюють у причетності до привласнення 449,9 мільйона гривень коштів компанії «Нафтогаз України». Про це повідомила речниця генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Сьогодні Генеральною прокуратурою Українив порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України в Києві затриманий Кацуба Олександр Володимирович, колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз України», один з ключових гравців злочинної організації Януковича», – написала Сарган на своїй сторінці в Facebook.

«Кацубу затримали статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Проводяться необхідні слідчі дії і вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу», – написала Сарган.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук колишніх заступників голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна», братів Сергія й Олександра Кацубу. Тоді у МВС повідомили, що Сергій Кацуба зник 27 вересня 2016 року, Олександр – 25 вересня.

1 жовтня 2015 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури на затримання Олександра Кацуби, який 25 вересня залишив Україну авіарейсом «Київ-Ніцца». Його підозрюють у розтраті коштів «Нафтогазу» у розмірі 284,5 мільйона гривень при проведенні сейсморозвідувальних робіт у 2012-2014 років, а також у спробі розтрати майна «Нафтогазу», зокрема газу на загальну суму майже 12 мільярдів гривень.

Батько Олександра і Сергія Кацуб – Володимир є народним депутатом України від фракції «Відродження».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: