Канада не визнає вибори до конституційної асамблеї Венесуели

Канада не визнає вибори до конституційної асамблеї Венесуели
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд

На думку глави МЗС Канади, конституційна асамблея ще більше загострить протистояння у Венесуелі

Канада виступає проти створення у Венесуелі конституційної асамблеї, що матиме повноваження змінювати основний закон країни.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє «Укрінформ».

«Канада не визнає та засуджує вагомі й недемократичні дії венесуельського режиму. Ця конституційна асамблея ще більше загострить протистояння у країні, вкравши у її громадян основоположні демократичні права», - сказала Фріланд.

Вона звинуватила президента Венесуели Ніколаса Мадуро й чинний уряд країни у «просуванні по шляху інституціоналізації авторитарного правління». «Ті, хто підриває демократію та права людини у Венесуелі повинні понести відповідальність за свої дії», - наголосила глава МЗС Канади.

Фріланд також закликала владу Венесуели розпочати перемовини із опозицією, аби вивести країну із чинної кризи і повернути до неї верховенство закону.

«Канада знову закликає уряд Венесуели поважати свої міжнародні зобов'язання, звільнити усіх політичних в'язнів, відновити конституційні права венесуельців і визначитися із виборчим календарем», - зауважила вона.

Як відомо, у неділю У Венесуелі проходило голосування за конституційну асамблею. Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Мадуро. 

В день голосування у столиці Каракасі на дорозі стався вибух поруч з колоною поліцейських, які патрулювали район на мотоциклах. Декілька людей поранен.

Нагадаємо, у суботу застрелили кандидата в конституційну асамблею Венесуели Хосе Фелікса Пінеду у власному будинку в місті Сьюдад-Болівар.

У середині липня у Венесуелі вбили ще одного кандидата в члени конституційної асамблеї.

Як відомо, наприкінці червня президент Венесуели заявив про «спробу перевороту» у країні.

Починаючи з квітня у Венесуелі практично щодня відбуваються акції протесту проти нинішньої влади.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив опозицію у вбивствах мирних громадян за допомогою снайперів.

Як повідомлялося, вже кілька місяців Венесуела знаходиться в глибокій політичній кризі. Консервативна і права опозиція звинувачує главу держави в серйозних економічних проблемах і вимагає проведення референдуму щодо усунення президента Мадуро, чиї повноваження закінчуються в 2018 році.

У червні протестувальники у Каракасі підпалили Верховний суд Венесуели.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: