Канада ввела санкції відносно шести депутатів Держдуми від Криму

Канада ввела санкції відносно шести депутатів Держдуми від Криму

Санкції будуть діяти до тих пір, поки вона «повністю не буде дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань щодо України»

Канада ввела санкції відносно 15 осіб, в числі яких шість депутатів Держдуми Росії від  окупованого Криму. Про це повідомляється на сайті канадського МЗС.

У відомстві країни пояснили, що санкції потрібні для тиску на Росію і будуть діяти до тих пір, поки вона «повністю не буде дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань щодо України».

За даними міністерства, ці санкції стали також відповіддю на вибори в Держдуму депутатів, які проживають в Криму, який Канада не визнає частиною російської території. Також наголошується, що Канада таким чином не визнає результати виборів в нижню палату російського парламенту.

«Перед лицем зростаючої російської військової агресії і незаконну окупацію Канада зробила ряд кроків на захист українських громадян, які працюють над відновленням політичної та економічної стабільності, в тому числі вводячи санкції щодо відповідальних за цю кризу», - цитується заява міністра закордонних справ Канади Стефана Діона.

Як відзначають в канадському МЗС, введення санкцій є найбільш ефективним шляхом підкреслити посил про те, що разом з США і Євросоюзом у країн є єдина позиція з цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: