Кандидат в директори ФБР перевірить причетність України до втручання у вибори в США

Кандидат в директори ФБР перевірить причетність України до втручання у вибори в США
Кандидат на пост директора ФБР Крістофер Рей

Крістофер Рей заявив, що для України було б неправильно втручатися у вибори в США

Кандидат на пост директора ФБР Крістофер Рей в середу пообіцяв розібратися, чи втручалася Україна в вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляє «Голос Америки».

В ході сенатських слухань  щодо затвердежння нового голови ФБР сенатор-респбліканец Ліндсі Грем попросив Рея дати оцінку закидам про втручання України у перебіг в виборчу кампанію в 2016 році.

Такі закиди на початку 2017 року з'явилися на сторінках видання Politico в статті «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій» журналіста Кеннета Фоґеля.

«Розслідування видання Politico виявило, що американка українського походження, яка консультувала DNC, зустрічалась із високопосадовцями Посольства України в Вашингтоні, з метою викрити зв’язки співробітника виборчого штабу Трампа, Пола Манафорта з Росією, відповідно до повідомлень людей безпосередньо обізнаних з ситуацією. Вам відомо про ці звинувачення?», - запитав Грем.

Рей відповів, що «із задоволенням займеться цим» і додав, що «для України було б неправильно втручатися в наші вибори».

Пізніше в середу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, відповідаючи на звинувачення про втручання Росії у вибори США, заявила, що змова Демократичної партії з урядом України, на її думку, підкріплена більшою кількістю доказів.

«Якщо і є якісь докази змови у ході минулих президентських виборів у США, то це - докази змови між Демократичною партією США та урядом України», - сказала вона.

Посольство України в США спростувало подібні заяви.

«Посольство України у США, як заявлялось раніше, жодним чином не координувало із Демократичним національним комітетом жодних зусиль для проведення досліджень чи будь-яких дій направлених проти кандидатів на виборах Президента США або членів їх команд», - підкреслили в посольстві.

У січні 2017 року журналіст Кеннет Фоґель опублікував статтю «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій».

Фогель, посилаючись на слова екс-співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, заявив, що посольство, нібито, тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали щодо члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що втручання Росії у вибори президента США є добре задокументованим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: