Кандидата у держсекретарі США перевіряють на контакти з Росією, Сербією та Іраном

Кандидата у держсекретарі США перевіряють на контакти з Росією, Сербією та Іраном
Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані

Минулі контакти Джуліані можуть стати об’єктом критики

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані, який є провідним кандидатом на посаду держсекретаря в адміністрації обраного президентом США Дональда Трампа, мав у минулому контакти з іноземними лідерами і групами з Сербії, Росії та Ірану.

Ці контакти можуть стати об'єктом критики, якщо Джуліані буде номіновано на посаду керівника зовнішньополітичного відомства, передає «Радіо Свобода» за інформацією AP і Reuters.

У 2012 році Джуліані зустрічався в столиці Сербії Белграді з нинішнім прем’єр-міністром Сербії Александаром Вучичем. Тоді Вучич був лідером Сербської прогресивної партії. Ця політична сила була союзником екс-президента Югославії Слободана Мілошевича, який за свої дії в 1990-х роках перебував під судом у Гаазькому трибуналі.

Повідомлення про активність Джуліані спонукало тодішнього держсекретаря США Хілларі Клінтон назвати в електронному листуванні такі дії «обурливими». Посольство США в Белграді тоді видало заяву, що Сполучені Штати не підтримують жодну сторону на виборах у Сербії.

Ще два епізоди, які можуть викликати критику, стосуються російських та іранських контактів Джуліані. Сам Джуліані розглядає його закордонні поїздки і контакти як одну з головних причин, чому він є достатньо кваліфікованим для роботи держсекретарем.

«Я був у 80 країнах, 150 різних зарубіжних поїздках. Це виступи, консультування з питань безпеки, де я допоміг боротися зі злочинністю», – сказав Джуліані в інтерв'ю Fox News 15 листопада.

Джуліані критикував колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон за її зв’язки з урядами іноземних держав і керівництвом корпорацій, коли вона працювала в Білому домі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: