Кандидатура в. о. глави МОЗ Супрун не узгоджувалася з депутатами, - Богомолець

Кандидатура в. о. глави МОЗ Супрун не узгоджувалася з депутатами, - Богомолець

Нардеп пропонувала її на посаду заступника голови МОЗ з питань АТО і парамедицини.

Кандидатура українки американського походження Уляни Супрун на посаду виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я не узгоджувалася з депутатами. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила нардеп від БПП, голова комітету Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

«Коли ми шукали кандидатів на заступників міністра, то я пропонувала пані Уляну як заступника, який би відповідав за зону АТО, за військову медицину, за парамедицину. Це те, що я вважаю, вона добре знає як професіонал. По загальному стратегічному керівництву усією галуззю, то потрібно дуже добре розуміти і знати систему. Тому що українська система ментальності, професіоналізму відрізняється від американської системи охорони здоров'я, яка для мене не є прикладом», - сказала Супрун.

На думку нардепа, важливо, яких людей Супрун заведе в МОЗ, а також важливо налагодження тісних взаємозв'язків між Комітетом охорони здоров'я, депутатами і медичним співтовариством.

«Моє очікування від нової команди. Перше, це налагодження поточної роботи, так як попереднім міністром Квіташвілі вся поточна робота, крім реформ, була розвалена за гучними заявами. Не було вакцин, не було сироваток, не було практично нічого. Лікарні залишилися без ліків... З новою командою перше завдання, це сформувати команду. Друге, це заходити в МОЗ десантом, кількома десятками професійних людей, серед яких можуть бути волонтери. Але знання нормативної документації, всього документообігу, який повинен бути в МОЗ, є обов'язковим», - сказала Богомолець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: