Капітан судна, якого понад п’ять років утримували на Шрі-Ланці, повернувся в Україну

Капітан судна, якого понад п’ять років утримували на Шрі-Ланці, повернувся в Україну
Геннадій Гаврилов (ліворуч) був капітаном судна Avant Garde
Фото: Олег Григорюк/Facebook

МЗС України запевняє, що українського капітана безпідставно звинувачували у незаконному ввезенні зброї

До України повернувся український капітан судна Avant Garde Генадій Гаврилов. Його з 2016 року утримували на Шрі-Ланці. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами глави української дипломатії, обвинувачення щодо капітана були безпідставними.

«Вітаю з поверненням додому українського капітана судна Avant Garde Генадія Гаврилова, якого з 2016 року утримували на Шрі-Ланці за безпідставними звинуваченнями. Дипломати були поруч і боролися за звільнення. Наприкінці травня суд нарешті його виправдав. Нині він вже в Одесі», – написав Кулеба.

Як повідомили у профспілці моряків, Геннадій Гаврилов був капітаном судна Avant Garde (IMO 8107036, прапор Шрі-Ланки), яке перебувало в управлінні шрі-ланкійської компанії і було задіяно в забезпеченні безпеки на морі і запобігання нападів піратів.

«У зв'язку з призначенням судна на його борту перебувала певна кількість вогнепальної зброї та боєприпасів», - вказали у профспілці. У жовтні 2015 року судно Avant Garde, як вказано, перебувало на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки відповідно до інструкцій компанії-оператора судна.

Капітан Гаврилов очікував дозволу на захід у порт, коли, як пповідомляється, Avant Garde був місцевою владою примусово заведений в територіальні води Шрі-Ланки. Судно було поставлено на стоянку в порту, а Геннадій Гаврилов залишився на його борту як капітан. Через кілька місяців 23 червня 2016 року капітан Гаврилов був заарештований за незаконне ввезення зброї в країну. Відтоді йому не дозволяли залишати територію держави через розслідування.

Зараз звільнення моряка вдалося домогтися.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: